top of page
A Travel Blog

Related Posts: 

פנסים בשמי העיר - על ראש השנה הסיני בלונדון

מדי שנה בסביבות חודש פברואר לובש איזור הווסט אנד של לונדון חג והמון פנסים אדומים לכבוד חגיגות ראש השנה הסיני. אלפי אנשים מגיעים לחגיגה הצבעונית ששיאה הוא מצעד שמתחיל ליד כיכר טרפלגר ומסתיים בצ'ינה טאון שבמרכז העיר.


בבת אחת נצבעת העיר, שיכולה להיות אפרורית בחורף, בצבעים עזים ושמחים כשתושבים ממוצא סיני, וגם כאלו שלא, צועדים ברחובות , גודשים את הצ'ינה טאון והמסעדות וצופים במופעים.


אומרים שאם תבואו לחגוג כשאתם לובשים משהו אדום יביא הדבר מזל לכל השנה כולה.


מסורת החגיגות האלה די חדשה במונחים מקומיים. המצעד התקיים לראשונה בשנות ה-70 כאשר אנשי הקהילה רצו ליצור אירוע שיקרב את תושבי הבירה אליהם ואל המסורת והעסקים שלהם ומשם גדל האירוע והתפתח למה שהוא היום.


החלק המרכזי בחגיגות אלו הוא המצעד שמתחיל בשעה 10 בבוקר ב-Charing Cross Road ומסתיים בשדרות שאפטסברי ליד הצ'ינה טאון.


מסתבר שחגיגת ראש השנה הסיני בלונדון נחשבת לגדולה ביותר מחוץ לרחבי אסיה. קצת חששתי מהצפיפות באירוע ההמוני - אבל היה ממש בסדר. לאורך תוואי המצעד הסתדרו אנשים משני צדי הכביש, תיירים וגם משפחות מקומיות כי התהלוכה הצבעונית היא נהדרת ממש לכל גיל.


תפסתי מקום בצד הכביש וחיכיתי עם כולם לשמוע את צלילי התהלוכה המתקרבת. אין במצעד מוצגי ענק אלא בעיקר אנשים מחופשים שצועדים ליד הקהל ולכן חווית הצפייה היא קרובה ונוחה.



הצ'יאנה טאון התמלא בפנסים אדומים. הרבה דוכני אוכל ומזכרות סיניות:


במסגרת החגיגות הוקמה במה גדולה בכיכר טרפלגר שהתמלאה באנשים ועל הבמה היו הופעות של אקרובטים, רקדנים וגם זמרים סינים שצליל שירתם מעט מאתגר למי שאינו רגיל בכך.


אז אם מזדמן לכם להגיע ללנדון בתקופה הזו, פנו את הבוקר לפגישה עם הדרקונים, הפנדות וחובבי השירה הסינית.


אחר כך תוכלו ללכת ולחפש צבעים של חורף בפארק סנט. ג'יימס.




ראש השנה הסיני "זז" כל שנה ויוצא בסביבות אמצע ינואר או במהלך חודש פברואר. (בשנת 2019 יחול ב-5 בפברואר). החגיגות מתקיימות בדרך כלל ביום ראשון שלאחריו. אפשר לברר פרטים סמוך לתקופה זו באתרים כמו Visit London או באתר Timeout London.
















bottom of page